CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Thursday, November 27, 2008

something to post...

Salam..
Memandangkan blog ni bosan sgt, aku yg tgh bek atinye ni pun wat la post baru..well, xde ke bdk2 overc nk post ape2? username n psswrd blog ni kalo nk mtk, mtk la kat yana macho..hehe..

Well, aku igt nk citer la pengalaman 'menarik' aku n zatie ari tu...
Alkisahnye begini...
Pada suatu ari, aku n zatie telah menelefon pejabat KISAS..2-3 kali aku kol pakcik tu tny sijil SPM 2007 dh kuar ke blum..pakcik tu beria-ia kate dh kuar..dgn nada konfemnye..memandangkn kitorg xde klas pape pun ari tu, kitorg pun g la KISAS yg tercinta tu..(hehe, ayat membodek KISAS la plak..)..kitorg g tu kebetulan plak soknye dak2 form 5 amek SPM..

Sesampainye kami di sana, kitorg pun ternampak la segerombolan akak2 senior kat KTM gak.. kitorg dh riso dh..tkut2 pakcik tu salah dgr @ salah faham sijil 2006 n 2007..tpi xpelah, alang2 dh sampai tu, g je la KISAS.. msuk2 pejabat, tny la kerani tu sijil SPM 2007 mane? kan betul!!! salah dgr..pakcik tu kate yg dh kuar tu sijil STPM..aiyark!! dgr prasaan malunye, kitorg pun g la asrama plak..jmpe junior2 kesayangan.. tgk je bilik F11, terigt kat korg semua..huhu..rindu dowh..skrg kite terpisah ke lain2 tempat..hope jasad je la yg terpisah tpi hubungan kte still bersatu..(ceh, x thn dowh ayat2 aku)

erm..aku igt nk post gmba tpi aku de keje sket nk wat (minggu dpn kuiz, siot aku bc pape lgi ni)..len post nnt aku postkn la ye gmba2 tu..keadaan terkini KISAS..klah, keep in touch eh.. daa~

Friday, October 3, 2008

alamak lupe lak!


aiyooo
aku lupe lak nak letak gambo ni...
hehe
ni la bdak studio aku...

sLAmat Ari Rayeee!!!!!

assalamualaikum....

nimen hao ma???
hao ju bu jian...
wo zheli hen hao...
wo hao ju bu jian wo de lao pengyou...
(haha translatenyer-
kamu sume ape kabo?
aku kt cni sgt chat
aku da lame x jumpe kwn lame)
memandangkan aku da amek mandarin sbg bhs ke3 aku...
aku kene la praktis sket
mggu dpn exam...
aku skang cbok gler dowh
susah sket nk jumpe korang
da la course aku nih studio base
tp seronok la
hihi
ni aku letak kwn baru kat sane...
hehe...

sume gempak2 belaka
projek kene hentam habes2san pon rilek lg
huhu
eventhough aku dpt kwn baru
x b'makne aku lupekn yg lame
peh!!! ayat! x bley blah...
ok, sape2 yg nk b'kenalan ngn bdak studio aku
kontekla aku
bisa diurusin(hahaha)

Wednesday, September 17, 2008

salam lebaran

Salam...
khaifa halukum jami'an?
saje nk post..actually agak bosan tgk blog ni x diupdate..
erm..x lame lgi ramai la dormmate2 kite yg nk merantau ke negeri org.. mad n fisya kot yg first dlm dorm kite yg nk fly..pastu diikuti ngn sahabat2 yg lain..huhu..agak sedih bile berjauhan..hope sumer success walau dimana pun kite berada..yg penting, jdlah pelajar yg akan membanggakan name Islam nnt.. pulanglah sebagai seseorang yg berjaya atas name agamamu, tanah airmu, keluargamu, guru2mu, and sahabat2mu.. pesanan buat semua, walaupun kite berjauhan tpi harap2 slalu la keep in touch ya..jgn la menyepi tanpa khabar berita plak..ok lah, ngntuk la plak..assignment byk lagi x siap ni..di kesempatan ni, aku nk ucap salam ramadhan.. ramadhan karim.. and selamat hari raya maaf zahir n batin =)

Friday, August 8, 2008

saje nk post(sbb nk capap muke)..haha





aku saje je nk post ni ha..bersawang je aku tgk blog nih..ye la masing2 busy nk ngn assignment yg terlampau2 byk kn? sementara aku still in holiday mood ni, aku pun saje la nk capapkn gmbr aku,zatie,farahin n wazna tym kitorg jmpe kat giant ari tuh..ala,giant nilai je..xde tmpt yg best2 dh..huhu..ok, c ya


Wednesday, July 9, 2008

wassup gurls

salam.........ak dh lme r x cntct dak2 dorm...
ak tringin sgt nk tau......
krang sume kt mne ek skang????????
ak dhla xde no phone korg sume..
klu dae sape2 tau sume org kt mne....gtau r ek kt blog ni.....
ak slalu bkk blog ni......
tp cam xde sape2 nk post ape2 pun...
ak tringat r plak mse prlwnan hoki antara rumah mse f4
ak x ingat r sape yg msuk.....yana, muna,farahin,kaede nagan ak ek...
insyaallah btulla kot...
best gler r main hoki ek....
tp ak sedey gler.........
poyo je ak ngan yana jadik pengadil.....
last2 ktorg punye team klah...malu gler
tp it's ok at least kte msuk n enjoy.....
2 antara knangan plg best kot mse f4......
ak trlpe lak...bkn mse f4 ke ak tubuhkan AJKC????
hahaha...mcm klaka plak...xde keje kn....
tp cam best ble msuk f5........
ak x sngka bende nk jd gempak kn...xsngka ade org mrah....
ak rse cam biase jek....ak xde buat jahat pun....
ak x tau ape probs nye ble ade ajkc......
ceh dh mcm luahan prasaan plak.....tp ak sedey....punyela cuak gler mse muktamar.....
ak rse mse 2 bdn ak panas...cam nk dmm je...tkut gler r.....
tp ak nk jgak diorg ckap...nnt x pasal2 ak popular 1 skul.....hehehe
at least ak ade gak r knangan best kt kisas.....
nnt ak leh cter kt ank2 ak kn....
ak nk brtima ksih r kt sume dak2 dorm yg tlah menyokong ak...ak x sangka krg sgt supportive...huhuhu
ak igt nk aktivkn blk...tp tgk r dlu cmne....
weh krg nnt dtg r reunion batch...ak p rsenye

Saturday, July 5, 2008

~bye2 my friends~

Salam...

saje nk lalu jap..aku dh lame x post something kat blog ni..nk citer sal sambutan besday MAD kat intec..aku ngn ZATIE DOLPHIN g intec ngn ina (umah ALI) skali..pastu diorg tido umah aku, then sabtu bertolak g INTEC...kat sane,kitorg tunggu MAD n ROKI turun n kitorg pun wat majlis makan2 kat bistro bawah tu..best la..rindu kat kenangan ngn bdk2 dorm.. nnt bdk2 ni nk fly dh..huhuhu~sedih2..semoga kite jumpe lagi kalo umur kite pnjang eh..klah,daa~


Wednesday, June 25, 2008

salam ziarah dari misz presz

salam...ape kaba ek korang sume skang.....aku salute tul ngan sape yg tulih pasal karakter dak2 dorm kte 2...tp ak nk tau r sape ek.....ak ade kt intec skang ni...x jmpe dak2 dorm pun...huhuhu.sedey...jmpe mad, fisha ngan raja je....ak tringat ag r mse bln pose last year....tiap2 ari kne kejut ngan cg nani....skang dh rndu r plak...hehehe..ari 2 ak p blik mad ngan fisha tgk cd mgm ari2.....penat ak gelak tgk prsembahan budak thariq.....tapi ok la...wpun tanpa komitmen yg ckup...almaklumlah sume org cbuk..tp x sangka mng kn?...ak ada 1 puisi untk korang yg tlah dciplak...

LULUH HATIKU YANG SAYU
MENATAP WAJAHMU
YANG KELIHATAN TENANG
KASIH ZAHIRKAN LAKU
SEDANGKAN BIBIRKU
JAUH DARI LAFAZNYA
DAN RAUT WAJAHMU
MEMBEKAS JIWAKU
MEREDAKAN RINDU
MENDAMAIKAN KALBU
TAK MUNGKIN KUTEMU
IRA SENTUHANMU
BIARPUN KUREDAH SELURUH DUNIA
MENCARI GANTIMU
MENGAPAKAH SUKAR
MENYUSUN BICARA
MELUAHKAN RASA
MENUTURKAN SAYANG
KASIH YANG TERLIMPAH HANYALAH SEKADAR TINGKAH
CUMALAH UNGKAPAN BISU
KALIMAH RAHSIA..
sorilah puisi ni x sedap kot.....tapi ak nk gtau korang ak sayaaaaaaaaaaaag sangat kt korang sume......yela dh 2 taun duk same2 kn....gaduh same2.....lagi2 kpd insan2yg tlah support ak untk tubuhkn AJKC....hehehe .....thanks 2 yana mad n farahin.....n sume yg menyokong ak....stakat ni je kot dlu....nk p study r.....MISZ U ALL

Saturday, June 21, 2008

assalamualaikum...
wahai kengkawan,
berjumpe kite skali lg...
d'sbbkn aku antara org yg lambat masok,
akupon xde keje ni...
aku nk tulih r something...
baru2 ni aku g skola adek aku (baru smalam)
amik report kad...
nmpaknyer terok die kene fire...
tetibe aku teringat akunyer ari mawaddah taun lps...
sungguh sedih...
ape yg aku plg ingat adalah...
aku kene fire lg terok dr adek aku...(huhuhu)
abes aku jd hangos sbb kene fire...
yg tinggal cume abu jew...(sedey woo!)
aku still ingat
tatkala mak ngan bapak aku tanyer kat cekgu
aku ni tdo x dlm klas....
dan semestinyer cekgu JAWAB____
budak ni slaloo r gak tdo dlm klas saye!!!
arggghhh!!!
malu aku!!
dahla adek aku ketawekn aku...
korang still ingat x adek aku?
yg korang ingat adek aku tuuuu...
aiii
die asek gelakkan aku jew wooo!!!
malu2
x tau nk ckp ape....

dipos by ihmr

Thursday, June 5, 2008

~hot actress~

Salam n hi semua..rindu lak nk post something new kat blog ni..erm..pasni mesti bosan dh blog ni sbb masing2 busy so xde mase nk update blog..post kali ni tentang sketsa sempena minggu ko-kurikulum thn 2006 (ni permintaan Kaede)..erm..pengarah sketsa ni Kak Syu ngn Ain..pelakon2 terdiri daripada gabungan 3 dorm iaitu F-30,F-31 ngn F-32(mase form 4)..diadaptasi dari cerita Baginda..citer tu wat kat KISAS eh?aku x penah tgk pun..huhu~
sebelum aku citer kisah die,meh aku senaraikan para pelakon dlu...
(aku x igt name watak sorg2,so aku wat dlm group je la)
Pencerita n back-up voice- Mad,Jepun
Pasukan SMK Sultan Alam Shah- Dojot,Amal,Roki,Hasanah
Pasukan SMK (x igt name skolah la)- Izyani,Maryam,Akilah,Yana
Pasukan sorak- Ayla,Ain,Kak Seha,Kak Nina
Coach SMK Sultan Alam Shah- Rahmah
Coach SMK lagi 1 tuh- Kaede
Pengetua- Azimah
Cikgu Avon- Farahin
Cikgu lelaki lembut- Umairah
Cikgu tambahan- Muna
PBSM- Zatie,Raja
props-semua yg x berlakon tlong menolong sediakn props

Citernye bermula camni...di sebuah skolah di Klang iaitu SMK Sultan Alam Shah...ade Pengetua baru msuk situ cikgu Jamelia kot kalo x silap name beliau..Pengetua ni la yg ubah kondisi SMK Sultan Alam Shah ni jd skolah yg bgus balik..kalo x skolah tu truk la gak disiplin die..mase bru2 dtg pun Pengetua ni slalu kne buli ngn cikgu2 n murid2 skolah tu (kne ejek dgn murid2,diorg nyanyi lagu 'Superstar' yg Jamelia nyanyi tuh)..tpi ade la cikgu lembut yg tolong tunjuk2 kan sekitar sekolah..pastu kne direct selling ngn cikgu avon la..pastu kat skolah tu ade pasukan hoki yg nk bertanding tpi coachnye cam putus asa..asek makan megi dlm stor sukan..seb bek la ketua pasukan die iaitu si Dojot cam mengembalikn balik semangat coach tu..tunjuk balik piala2 yg diorg penah menang seblum ni.. Pasukan hoki SMK Sultan Alam Shah ni kne lawan ngn skolah mne tah..x igt name..huhu.. bdk2 skolah tu pnyer la gangster..dh coachnye pun gangster..siap isap2 rokok lagi tuh..ish3..pastu ngorat lak pompom girl SMK Sultan Alam Shah tu..bajet je pompom girl jual mahal.. terigt lak sorak diorg, "Don't stop never give up, fight3" (gediks)

Pastu pertandingan pun bermula..tpi ketua pasukan SMK Sultan Alam Shah ni kne rasuah ngn skolah gangster jgn bg die men utk pasukan die..sian gile la..terkial2 3 org ahli lain men hoki xde teraju utama..kne buli je ngn pasukan gangster..smpai injured2..seb bek ade PBSM comel dtg tlong.. Pastu cane tah awek si Dojot iaitu Ayla nmpk yg dak2 gangster ni bagi duit kat Dojot.. So Ayla pun kate.."x sangka ko camni..kalo cmni,kite putus!" kemudian ade la lagu jiwang2 mse part ni..lagu 'Kenangan Terindah' yg dinyanyikan balik oleh Mad ngn Jepun..pastu Dojot insaf then die pun msuk balik pasukan hoki SMK Sultan Alam Shah..last skali SMK Sultan Alam Shah menang..pasukan gangster pun kecewa..coach pasukan gangster pun kate kat coach yg ske makan megi tu..kate xpe,thn dpn pasukan gangster akan menang..huhu..-THE END-

Friday, May 30, 2008

Wahai sahabat2ku...Aku Akan Merinduimu Slalu...


Malam tanggal 29 Mei merupakan hari terakhirku di rumah yg sgt aku sayangi...huhuhu.Nak tau kenapa???Sebab pagi 30 Mei aku akan berangkat ke Negeri Sembilan untuk meneruskn jihadku untok menuntut ilmu di USIM dalam bidang syariah n undang2...
Waaaa...Sedeynyer untuk meninggalkan sahabat2ku terutama bdk2 dorm f11 n f31 yg amat aq kasihi...huhuhu...Aku berharap kalian semua dapat mendoakan kejayaan aku n Wazna serta Syera di sana dgn cemerlang...Doakan kami mndpt keredhaan n keberkatan dari-Nya dlm ape jua yg akn kami lakukan...InsyaAllah...Ameen...
Sekian...Wasalam...Kite jumpa lg...Tunggu kehadirn post seterusnyer ketika kakiku menjejak di bumi USIM...Wallahua'lam...
*Yana...aq dh wat post br nih...harap ko terima nyer...Yana...aq akn kangan sama kamu bangat sih...huhuhu...

Sunday, May 25, 2008

exam time!!!

i'm back!!waa..dh lame aku x post pape..hehe..xde idea la..then aten pun bg cadangan..so bile aten kemukakan cadangan tu..cam bes la plak..story sal exam spm,tetamu and kemunculan setinggan..

seperti yg kite semua sedia maklum,kn mase nk dekat2 exam,form5 umah Ali n Omar kne tukar blok ngn adik2 Thariq n Khalid..and dorm F11 dengan berbesar hatinye menerima 2 org tetamu dari umah ALI..sape gadis2 bertuah itu??haha..gadis2 yg dimaksudkan ialah....ATEN ngn BAHIAH..bes la gak ngn ahli2 baru ni..sbb diorg pun sekepala ngn kitorg..hehehe..sronok2
aku rase tym SPM pun x cam SPM..sempat lgi cam wat bnd2 ngarut..contohnye, SETINGGAN..
keje sape la nih?? huhu..mtg2 KP x cek dorm tym SPM, katil MAD ngn IZYANI digabungkan menjadi 1 katil size KING..then beramai2 la dtg setinggan tu utk study..bes la gak..dh la katil bwh kipas..pergh..mmg syok la.. nnt cat setinggan tu kdg2 kaler ijau,kdg2 kaler kuning..aku rase kdg2 Tuan Rumah setinggan tu mesti bengang kn sebab org len beramai2 lepak kat setinggan die..huhu..pdn muke..wakakaka
then sal duty..kalo cam exam subjek2 elektif ni, kitorg gilir2 wat duty..antara bdk2 klas sains ngn agama..waa..x adil..klas agama 3 org je..huhu..xpe2..ikhlas..dh la ade 1 pagi tu,seblom kitorg lepak kat kantin (hobi dak2 agama tym dak2 sains exam is lepak2 kat kantin),kantoi ngn Cikgu Nani..cikgu marah sbb sampah x buang..padahal mmg nk g buang pun tym tu..(kaver2).. ahaha
pastu kitorg intai2 la bdk2 klas sains yg exam kat klas 401-405 tu..
mase exam ni la gak baru la ramai org brani bwk brg2 terlarang..nset tu bersepah2.. yg x tahan tu,bdk2 ni slumber je main nset atas setinggan..kalo la cikgu tau..huhu..mesti haru giler..alamak, idea dh kering la..meh sini aku capapkn muke tetamu2 ni..(aten la nk capap ni)
bahi,aten n husna..husna dok dorm mne ye? x igt la..huhu..sori2

laporan disediakan oleh------>yana

Friday, May 23, 2008

wanna know us?

Salam...
Kali ni aku nk merepek sal bdk2 dorm lak..saje nk capapkn sbb aku tau ramai x knal sgt ngn bdk2 dorm F11ni..
erm..start ngn sape ye?ikut susunan katil la..msuk2 pintu je nmpk...
1-Ain
Bdk ni rajin stay up..tido lewat giler..aku cdgkn die ni patutnye dulu amek upah jadi guard la..temankn mkcik yg dok kat bwh tu..sian mkcik tu jg aspuri sorng2..huhu..lgi 1 kelebihan si Ain ni,die nie mmg petah berkata2.. hope ko bleh jd seorg peguam yg berjaya Ain..kami doakn~
2-Dibah
Org kuat MMU..slalu je busy ngn projek2 MMU die..bab2 komputer mmg Dibah la pro skali..bravo Dib..die ni beza lak ngn Ain..slalu tido awal2..die pun ngaku die kaki tido..xpela Dibah wei,ko kaki tido pun result ko mantap..erm, lagi satu,Dibah ni kire matang la dlm pemikiran n perbuatan die..peh,penah dpt anugerah pling matured lgi tuh...
3-Syera
PKD yg tegas..takut2..tegas2 Syera pun,ati baik maa~ske tul kalo dgr Syera bagi tazkirah time liqa' Al-Mulk.. peh, cam Ustazah Norbahyah pun ade..memiliki mahkota tercantik..everyone know wat i mean i guess..Haha,aku igt lagi time ade loceng kecemasan dlu,Syera la org yg pling busy kejutkn kwn2 die yg tgh nyenyak tido..thanx Syera
4-Izyani
Kalo igt Izyani,mst semua akan igt keslumberan die..kdg2 die sndri x sedar yg die telah buat lawak..kehkehkeh.. Handal giler bab2 lukis2 ni..tgk je la post die sal Businesswoman tu..design2 ni serah je kat Izyani..she know wat to do..u can be The Great Architect Izyani..we believe in u..
5-Mad
Hohoho..Mad..ske melalak ye ko..mtg2 suara ko sedap..aset die la tuh..sometimes bleh jd manja bdk ni..kalo Mad manja,cair woo..kalo merajuk pun syok tgk muncung die..hihihi..Mad,gud luck g Russia tu nnt..jgn lupe carikkn balak2 Russia utk kitorg ye..
6-Azwa
Peh,Azwa si kaki study..struggle ler bdk ni..tulisan cantik gile..jeles tgk tulisan die,cam tulisan komputer..rajin gak bgun awal..rasenye Azwa la kot bgn pling awal skali kat dlm dorm tu..pendiam je die ni..diam2 ubi berisi la tu..
7-Fatin Farhana a.k.a Jepun
Jepun,ko tingglkn kitorg awal sgt la..x sempat nk merasai kasih syg dri ko..huhu~katil ko slalu je bwk memories kat kitorg..tpi Jepun,ko btul2 buktikn yg ko boleh berjaya kat mne ko berada..buktinya?buktinya ko la org first dlm dorm yg berjaya msuk U..UTP lak tuh..bkn calang2 org boleh masuk UTP..mantap...
8-Farahin
Walkman slalu menjadi temanmu...tau la soutul kn..asek ngn muzik je..hihihi..Farahin slalu gak g prep awal2.. kalo weekend pun rajin mandi awal2..hahaha..jarang la bdk dorm kite yg mandi awal2 kalo weekend..bgus gile ko ni Farahin..lagi 1,bdk ni kalo nk kejut mmg senang sgt die nk bgn..sronok kalo kejutkn die..hehehe...
9-Roki
Miss presiden..hahaha..1 kisas tau kot wat i mean..dh la angan2 tinggi..nk kawen ngn Koo Kean Kiat konon.. prasan je Abg Koo tu nk kat die..aktif btul bab2 sports ni..sportswoman kot..kalo gaduh ngn Roki mmg best kn? lagi kalo yg carik gaduh tu org yg x same jantina..peh..sronok lak tgk...
10-Ada
PKR? sian Ada..byk keje kne wat..mmg Penolong Ketua Rumah yg sgt2 bertnggungjwb..sian Ada,kdg2 mmber sndri wat masalah tpi die ssh nk tegur..hehehe..terigt lak kejadian Cikgu Nani kejutkn Ada mase sahur ari tu.. ade sesape igt lgi x peristiwa ni?
11-Rahmah
Tegas..Rahmah mmg tegas..kalo nk tgk sifat kepimpinan,tgk la kat Rahmah ni..rajin pun ye..rajin buat duty,rajin bace buku,erm..mmg rajin la..tmpt die pun bersih je..xde la sepah yg teramat sgt..Rahmah,ko bleh dpt award la.. Anak Dara Paling Rajin..hehehe..serius ni..
12-Wazna
Sorang lgi artis dlm dorm..suara sedap gak tpi die kalo nk nyanyi,die nyanyi senyap2 je..erm..ssh gak nk describe mek sorg ni..die ni pendiam tpi sbnrnye xde la pendiam sgt..ape aku ngarut nih?huhu..cita2 nk jadi pendidik sbb family die majoriti pendidik..waa,ade darah guru dlm bdn ko Wazna..jd seorg Teacher yg baik ye..
13-Muna
Mase form 4,Muna la jd penjaga dapur..bile naik form 5,bebas dh dari belenggu dapur...rajin mmbasuh pinggan bdk Muna ni...hehehe..comel je suara Muna kalo die start ckp..lgi2 kalo ade terselit slanga2 Terengganu tu.. comel2..
14-Asilah
Satu-satunya exco Badar kat dlm dorm..sian Asilah,dpt bdk2 dorm yg lagho2 cam kitorg ni..hihihi..Asilah mmg awal bangun pagi..slalu je kejut org kat side2 belah kiri dorm..kalo start azan je,Asilahla org 1st turun ke musolla.. Respek la kat Asilah..die jarang merungut sal perangai kitorg ni..hehe..penyabar je..
15-Azimah
Sorg lagi KP...erm,pernah femes ngn gelaran KP Cendol...jht btul sape yg gelar die cmtu..x baik tau..Azimah just jalankn tugas je,kn Zimah kn?Otak die,peh...mantap giler la..bdk pndai ni..slalu je nmpk die katil die penuh ngn buku2 n meja..cayalah Zimah!
16-Fatin Nadiah
Ni lagi sorg bdk slumber..suke tul dgr kalo Fatin start debat2 ngn sesape la yg nk ajak die debat...kdg2 perkataan2 yg keluar dri mulut die tu mmg lawak..hehehe..erm..sian Fatin,slalu kne gosip ngn sorng bdk tu.. hehe, rasenye bdk2 dorm tau la jejaka istimewa tu,btul x?
17-Fisya
Sbnrnye kn,ramai x tau name btul Fisya..hahaha..Afiqah la..gabungan ngn name ayah die jadila Fisya.. miss universe dorm..Fisya mmg cun..peh,gerenti ramai yg mnt kat Fisya kn?tpi diorg segan la nk ngaku...Fisya ni gurl yg sopan santun,lembut..mmg ade pakej la..promote lak,hihihi...
18-Kaede
Kaede pun ade pakej jd model gak..tinggi kn bdk ni..erm,femes la si Kaede ni..hehehe,lgi2 ngn Cikgu Nani.. tu la Kaede,aku dh kate ko ni ade aura memikat..ske melalak gak..hehe..suara sedap,xpe la nk melalak pun...Pelari no 1 Thariq ni..cane la ko bleh lari laju sgt ni Kaede?g jd wakil Olimpik la weh..jgn sia2kn bakat ko dlm olahraga tu...
19-Zatie
Alaa bdk manja ni...Suke la time Zatie manja2..hihi..peminat fanatik binatang Dolphin..nape ye kamu minat Dolphin?sbb comel cam kamu ye?Zatie kalo ade geng,kecoh 1 dorm..slalu lepak Perkisas..usha sape Zatie? hehehe,kantoi...
20-Raja
Raja..perempuan melayu terakhir..kaki study gak..start naik form 5 baru ko jd agresif sket kan Raja? baru jadi ganas sket..hehehe..sape la yg bwk pengaruh kat Raja ni..tpi die still maintainkn gak gelaran perempuan melayu terakhir tu..kalo Raja xde dlm dorm,carik die dlm bilik study tau!gerenti ade kat situ
21-Ayla
Byk bnd yg nk describe sal Ayla..sape yg x tau sbnrnye Ayla ni rajin tolong org..pemurah dgn ubat-ubatan.. Kdg2 die bleh buat 1 bnd yg x terjangkau ngn fikiran org lain..kire kreatif la..Keslumberan die mmg menghiburkn 1 dorm..award ape ye die dpt dlu?Anugerah Mr.Bean ye?lupe la plak..hehehe
22-Yana
Peh,loker ke peti ais? penuh je memanjang..kdg2 aku rase KP pun tensen kalo cek loker ko Yana..tu la ade KP tny,ni loker personal ke locker beramai2..lagi 1,Yana,ko x yah nk wat aksi manja2 or gedik2 la..cam Pondan la..haha..hobi die mengorat balak2 ensem..peh..tpi i know die ni kalo ske someone,setia tau..serius
23-Hasanah
Si comel Hasanah..bgus die ni..jarang campur hal orang..tpi pendiam2 die pun,die akan byk ckp kalo dirangsang.. kalo tensen,die suke pendam sorg2..ssh nk dgr Hasanah luah prasaan kat org lain..kalo tensen,die mesti lepak kat Musolla..jarang gak nmpk Hasanah menitiskn air mata..kire tabah la bdk ni..
24-Amal
Hahaha..kalo igt Amal,serta merta igt cara die gelak..x leh tahan..Happy Go Lucky je Amal ni..jrg nmpk die masam2 muke..and x pernah nampak Amal marah2..bestnye kalo mak die dtg waktu ari minggu..Laksa..slurp.. sedapnye...
25-Maryam
Cool je bdk ni...sian Maryam kn,lagi2 time org bkk pintu ganas2..abeh kne divider die..nk tido pun x senang.. dh dekat ngn suis,so kejenye bkk tutup lampu je la..Maryam ni nmpk cam otai2 tpi hati lembut maa...girlish la bdk ni.. scandal?erm...ngn sape ye?hehehe..femes la Maryam pasal scandal ko tu kat bdk2 dorm..majoriti tau tau..
26-Dila Ulfah
Our mama dorm..dedikasi sungguh..ni pujian yg btul tau..kalo time inspection,aku rase baik ko nyorok dri cikgu Nani la Dila..nnt cikgu carik KD,padahal ko x bersalah pun...tabah sungguh ko jaga anak2 buah ko ni...dahla dorm kite ni terkenal ngn kenakalan..bknnye kebaikan..best la femes..hehehe
27-Tina
Femes la gak Tina ni...dulu Tina suke sedih2 kalo result2 peksa..tgk Tina,ko nnt g Sepanyol tau.. terer la ko.. katil Tina port best la..port utk buat bnd2 terlarang..contohnye,hahaha..kalo nk operasi enset tu mmg syok la..xde org syak..skrg dh kantoi lak..eh,tpi bkn Tina yg bwk ye..tuan yg menulis ni pun ade bwk gak..
Sape penulis ni?ntah la..cari la sendiri..aku ni pendiam je..x femes pun..pndai2 la cari ye..aku nk mtk maaf la kalo ade sesape yg x berkenan ngn post ni..so kalo nk edit,edit la ye..
-unknown-

~Inspection~

Salam...
erm..boring la..blog ni cam kekurangan post jer..huhu..ape aku nk ngarut ye kali ni?hurm...
aha..nk post aktiviti time ari minggu la..syok gak kalo igt2 balik..ok,start dri petang Jumaat..kalo time outing tu, mmg agak sepah la sket dorm tu..bes giler sape yg dpt duty buang sampah pd keesokan arinye tu..dahla inspection.. huhu..sronok2..then mlm tu semua kemas locker masing2,divider,sape dok tepi tingkap kne la lap tingkap..sape dok bwh kipas kne la cuci kipas..terigt lak ade 1 hari tu,tgh syok2 wat duty smbil bsing2 jiran seblah dorm (Miss Lini) dtg jenguk sbb bising sgt..kehkehkeh..mase tu Fatin Nadiah kot yg prasan..pastu dgr la plak suara AJK Kebersihan si Mad tu announcekn tugas2 utk pagi plak..huhu,dh la kne kemas mlm2,smbung lak pagi2 tu..tpi yg tensen jrg la plak menang..agaknye KP jeles kot..hahahaha..jgn mara ye KP..
Pastu pagi Sabtu menjelma...bgn pagi2 solat subuh..then smbung tido..x ramai yg rajin mndi awal2 kalo weekend ni.. siap ade pertubuhan lagi..'persatuan x mandi pagi'..tpi bkn la mksudnye x mndi lngsung..juz lewat je..mandi lps inspection ke..(ala..mandi lewat ke awal ke still wangi wat..)dlm kol 6.45 tu bru la msing2 buat duty utk pagi lak cam duty sapu sampah,susun kasut,tukang kiwikn kasut org,buang sampah,ngn tegang cadar..pastu turun breakfast beramai2..cop meja yg ade kipas tu kat DM khas utk dak2 dorm je..best2..then naik atas balik..smbil2 tunggu KP announcekn waktu inspection start,lepak2 la dlu..borak2,gosip2,ngumpat2,bace2 buku..aktiviti wajib la ni before inspection..pastu bile dgr suare cikgu Nani kat speaker,sumer gelabah padahal bkn x kemas pun..cam ade aura la bile dgr suara cikgu Nani tu..cam ketakutan jer..pastu beratur kat seblah katil masing2..KP masuk..wat mke bodo je semua..mke xde prasaan..alamak,Cikgu Nani pun join la..Kaede la slalu jd mangse usikan cikgu..haha,Kaede,ko ade aura kot..cikgu mnt tul ngn ko..pastu mase diorg cek aras lak..KANTOI!!!mesti ade je brg yg tertinggal,sian lak Dila as Ketua Dorm kne ikut cikgu Nani jln2..
Abeh je inspection,fuh..lega~katil yg tegang tu dh x rupe katil dah..cam setinggan..ops,teringat lak setinggan si Izyani ngn Mad dlu..hahaha..semua tukar baju,smbung tido..eh,ade yg baik smbung study,solat Dhuha,ade gak yg g prep awal2..hahaha,g prep awal2 tu nk usha sape la tuh..erm..smpai sini je la dlu citer aku..len kali aku smbung citer bab2 lain lak..
by,
unknown

Tuesday, May 20, 2008

aku amat kerdil...

aku dh byk kali pkir mende ni...
dh byk kali aku experience mende ni...

tp aku x tau ape nk rase...
bangge atau terhine...

ramai org kate
aku mcm bdak skola rendah
(aku rase sedih, waaaa)

ramai org kate
aku adek kpd adek aku...
(aku rase bangge, awet mude la katekan)
tp adek aku rase terhine
(die rase die tue)
hihi

(aku nk start bercerite)
ehemmm...
pd 1 ari(poyo la plak)
aku g pasar tani
tatkala mak aku tgh pilih buah mangge
org gerai tu pon tanyerla aku...
"adek darjah bape?"
(aku terkejot tp bangge gakla)
"sy baru je abes spm, pakcik"
(pakcik tu lak yg terkejot)
"ingatkn darjah 6, kecik jew"
(aku pon follow mak aku pilih buah)
ermmm
patotla
dr aku start dtg die asek pndg2 aku jew...
huhu
nk tau aku darjah bape rupenyew...

wahai kenkawan,
kalo ko jd aku
ape patot ko rase?
bangge/terhine?
(musti ingat prasaan adek aku tau!)

tu 1 hal
ngan adek aku lg sorang
org igt aku ngan die
pakwe makwe...
huhuhu
org kt bazar ramadan la
kwn aku la
aiiii mcm2
(sambil tepok dahi)

the end
ihmrygpost

Friday, May 16, 2008

~Malam Gema Mujahidah~


Salam...

Bile aku tertgk blog soutul kn,aku terigt la plak mase MGM ari tu..so aku pun carik2 balik cd MGM..seb bek jmpe..tgh tgk cd MGM tibe2 idea muncul la plak idea nk post sal pengalaman kiter tym ni.. Actually, group kiter cmpur2 ngn ahli2 dorm F12 ngn F32..ape tah name group kiter tu..aku pun x igt..

Aku igt lg ade sket masalah mase mlm seblum pertndgn tu..aku nyorok kat dpn bilik study,tibe2 terdgr la ade org ngata2 sal dak2 yg x g latihan..(haha,antrnye aku la tuh)..ye la..solo (Mad) g latihan bola baling, aku lak kalo x silap busy ngn KSK kot..Roki pun busy bola baling..pendek kate mmg komitmen kureng sket la..
Tu 1, 1 hal lgi..mse bebrp ari tu gak la bru tau yg akak2 F12 ade lawatan sejarah ke Terengganu..waa,Kak Pet xde,sape nk main congga ni?So Kak Aina ngn rela hatinye men gak..so masalah settle..then,tibalah waktu2 cuak iaitu tym mlm MGM..alamak..sehati sejiwa lak ngn adik2 thariq..baju same la plak!!adeh..lantak la..tu la namenye ukhuwah mantap antara senior ngn junior..(kaver2)
Mase atas pentas...
Pergh...mantap giler suara Mad ngn Wazna..tpi..adess..slack..percussion slack..lmbt msuk..(sori2..salah aku)..seb bek la dak2 Soutul Mujahidah ade kat situ..diorg tlong la back-up kn skali..ha,Aten la tlong aku tym tu..lawak ar biler igt balik..korg pun mst gelak2 kn kalo igt balik cane aku men..hakhakhak..Lagu Sumaiyah tu aku rase bwk tuah la..sbb jurinye Ustazah Sumaiyah..tym atas pentas tu aku tgk Ustazah Sumaiyah asek senyum jer..maybe sbb kiter asek sebut2 name beliau dlm nyanyian kot...

Selesai turun pentas...
Lega~ then dok balik kat kerusi tgk org2 lain pnyer persembahan..adess..lagu same ngn adik2 Omar la..cane ni?ah..lantak la..then..mlm tu gak tau keputusan..cam x sngke giler la dpt gak top 3..sbb rasenye rumah2 lain lgi mantap..ni la yg org kate REZEKI..Alhamdulillah..akhirnye dpt no 3..ok la tuh..aslkn dpt adiah..hehehe.. erm..aku tgh xde idea lgi ni..so sape2 ade pape nk tmbh edit la eh..daa~
p/s=sori,aku gmba tym amek adiah tu dh terformat la..ilang..so gmba yg ni x jelas sgt..











~especially 4 all of u guys!!~


gRadUati0n......

and so we talked all night about the rest of our lives
where we're gonna be when we turn 25
i keep thinking times will never change
keep on thinking things will always be the same
but when we leave this year we won't be coming back
no more hanging out cause we're on a different track
and if you got something that you need to say
you better say it right now cause you don't have another day
cause we're moving on and we can't slow down
these memories are playing like a film without sound
and i keep thinking of that night in DECEMBER
(thariq's party @ study room)
i didn't know much of love
but it came too soon
and there were me and thariqian
and then we got real cool
stay at hostel talking about ourselves
we'd get so excited, we'd get so scared
laughing at our selves thinking life's not fair
and this is how it feels

as we go on
we remember
all the times we
had together
and as our lives change
come whatever
we will still be
FRIENDS FOREVER

so if we get the big jobs
and we make the big money
when we look back now
will our jokes still be funny?
(oh yes!!4 sure..)
will we still remember everything we learned in school?
(12 subjects per day??FZ, KM, BIO....)
still be trying to break every single rule
(oh yes!!those r KAEDE n da gang!!)
will little brainy AYLA be the BAKER woman?
can we ever find a job that won't interfere with MAK CIK DM?
i keep, i keep thinking that it's not goodbye
keep on thinking it's a time to fly
and this is how it feels

as we go on
we remember
all the times we
had together
and as our lives change
come whatever
we will still be
FRIENDS FOREVER

lalalalalalala..
we will still be
FRIENDS FOREVER

will we think about tomorrow like we think about now?
can we survive it out there?
(MIDDLE EAST?EUROPE?ELSE...?)
can we make it somehow?
i guess i thought that this would never end
and suddenly we became WIVES........?!!!
(who r gonna be HUBBY....?!!)-Yana? i already know...
will the past be a shadow that will follow us 'round?
will these memories fade when we leave the 'KISAS'?
i keep, i keep thinking that it's not goodbye
keep on thinking it's a time to fly

as we go on
we remember
all the times we
had together
and as our lives change
come whatever
we will still be
FRIENDS FOREVER


~dolphin~

~a trip to genting~

ari tuh kalo x silap kitorang gi genting 7 april hari isnin....aku dgn Amal bertolak dari KL Central ke Batang Kali..si Kaede dgn Maryam lak dh sampai umah Yana mase ptg Sabtu..so smpai kat stesyen komuter Btg Kali,bpk Yana ngn bdk2 ni dtg jemput kitorg..then bermulalah ekspedisi ke Genting....

Dalam 15 mnt perjalanan,kitorg pun smpai kat Genting Skyway..naik cable car je la..sbb bpk Yana nk g keje..mule2 nk suruh Yana yg drive tpi kitorg takut kang x smpt smpai Genting,msuk kubur lak..hehe..so kitorg pun beli tiket and naik la cable car..gayat ke?aku rase biase je kot...

Kemudian,kitorg pun smpai la kat Genting Theme Park..Da 1st thing yg kitorg buat of kos la beli tiket..tpi aku,Amal ngn Yana je la yg beli coz si Kaede ngn Maryam gne tiket diorg beli pakej dri KL Central..mahal la plak..RM51..cable car RM10 pegi balik..erm..xpelah..enjoy punye pasal.. Bile dh beli tiket,kitorg pun rncang nk simpan beg la..beg kitorg penuh ngn makanan je..mak Yana bwkkn dari rumah..kitorg pun berjln2 la carik locker beg.........ok..smpai kat locker beg terbeliak mate kitorg semua..mak aih..RM3 per locker???mahal siot..slalu 50 sen je..dhla kat locker beg tu kitorg kne ngorat ngn abg locker..kate Maryam muke abg locker tu cam Anuar Zain...pulak tu nk simpan beg pun byk probs..Amal masukkn duit tpi kne telan la..adoi..mcm2..
cerita berikutnye akan disambung oleh Yana sbb internet rumah aku ni slalu jammed..

-Sang Ratu-

Ok,i'm here..activity pertama selepas dingorat ialah Roller Coaster Indoor..aku x men pun..aku tukang jg beg2 bdk ber4 ni ha..aku kat sane jd tourist guide jer..mls nk men..(sbnrnye aku ni cpt mabuk2)..then lepas je mereka ni turun dri roller coaster,kitorg men keta langgar lak..sakit pinggang..adeh...yg game ni aku join la sbb x memabukkn..pastu Kaede sarankn kitorg men outdoor sbb tkut ptg2 nnt panas..ok la..kitorg pun g kat outdoor themepark..sementara tunggu Amal,Kaede ngn Maryam g toilet..aku ngn Mad usha2 la sekeliling..(mne la tau ade org ensem ke..)haha..skali tgh2 usha tu,mmg jmpe pun..Harimau ngn ape tah maskot kaler PINK tu.. aku yg semmgnye x ske kaler ni ajak la diorg amek gmba ngn Harimau..gatal siot harimau tu..die amek kesempatan nk peluk2,salam2..Kaede salam je rimau tu..die ngn Maryam amek gmba dlu.. Part aku,Mad ngn Amal lak..kitorg siap ckp kat rimau tu "HARAM..HARAM.."..pkcik yg tgh dok kat krusi seblah tu lak gelak2 je..pastu kitorg truskn jln2..smpai la kat Ship Adeh..aku dipaksa naik ship tu..aku mle2 x nk..tpi cam nk try..smpai tgh2 bratur aku rase cam nk lompat pagar tu sbb cuak..aku riso kalo aku termuntah je..kalo muntah,malu jer..adess..naik je la..pdn muke Mad sbb aku asek peluk+pukul2 die ats ship tuh..Maryam ngn Kaede enjoy gile jerit2..Amal lak gelak2 je la..korg mst igt kn gelak Amal cane..
Then,bdk2 ni g lak kat main pusing2 tu..ape tah name die..aku x igt..aku cm bese la..jd bibik jg beg diorg..pergh..aku yg kat bwh ni pun nk muntah tgk diorg,apetah lg diorg yg kat ats tu..pas trun tu x serik2 lgi diorg smbung lak naik tren ape tah..dasat gak bdk2 ni enjoy eh? pastu Amal, Kaede ngn Maryam smbung lgi naek roller coaster..Mad temnkn aku jd penjga beg..hehe..thnx Mad..Pastu smbung msuk Pirate House..Kaede-Maryam,aku-Amal,Mad sorg2.. bajet ngeri la sgt.. Amal asek kate takut..takut..die siap pejam2 mata lagi..aku ye2 la carik hantu..igtkn ade keranda ke,rpenye bunyi je lbeh..xde bnd yg menakutkn lngsung..adeh..

Pastu rehat jap..solat Zohor..then diorg nk naik Naga Gila pnyer roaller coaster..tgk2 tutup sbb ujan..jmpe org Korea..bajet je dak2 ni ucap 'Annyong Haseyo'..org korea tu terpinga2 jer..mst die igt kitorg ni x btul..huhuhu..then ok la,lunch jap..(mase lunch jmpe Abg Locker ngn awek abg tu). Lps lunch msuk Snow World..indoor lak..pergh..mahal nk mmpos..RM17 sorg..aku nk sgt msuk main snow..so msuk je la..kat Snow World tu lgi lawak..wakakaka..kat situ men la pelampung turun gelongsor salji..sian Maryam..mase die nk turun tu,aku tersepak pelampung die..(sbnrnye aku nk terjatuh)..die pun dgn x ready tergelongsor..waa..bhy gile..sory Maryam..sampai sarung tgn tercabut..wakakaka..then Amal men2 gelongsor bdk2 kecik..die bleh la,sbb bdn die kecik.. Pastu Kaede lak kne ngorat ngn abg cameraman..rasenye kitorg ni ade aura charming la.. ramai sungguh nk ngorat kitorg..(prasan2)..pastu melayang la RM30 utk duit gmba..mahal la amat..

Then kuar outdoor theme park balik..diorg men Naga Gila tu..aku tukang amek gmba..lps tu shopping2 jap..saje tgk2 barng,solat Asar lak..pastu Amal nk men space shot a.k.a Solero.. Aku ngn Mad x main..mmg dak2 3 org ni x tkut mati..pergh..tinggi tu..mase nk turun tu,Maryam nk tersepak kepala abg yg jg tu..adeh..Maryam..Maryam..sian brother tu..

Pastu dh abeh round2,baru la kitorg balik umah aku balik..kat cable car Ain tunggu,ye la umah die kan dekat jer..pastu diorg tido lg 1 mlm kat umah aku..esoknye baru balik umah masing2.. Thnx a lot sbb sudi gak dtg umah aku..

Erm..kitorg nk mtk maaf kat bdk2 dorm yg lain sbb x heboh2 g percutian ni..reasonnye is keta x muat..ari tu pun diorg cam sardin..naseb la,tym tu aku xde lesen lgi..mmpos lak bdk2 ni kalo aku yg drive..x smpt smbung blaja kang..tpi kalo ade mase nnt kiter g lagi,ok? Genting x best..ape kate kiter wat percutian kat Overc ke,Pulau ke,best gak..ade umur pnjg kiter hang out together 1 dorm,deal?















Thursday, May 15, 2008

aku bisnesswoman


huhu
wahai kengkawan,
musti anda sume ingatkan aku,
jiran mad, dok kt klas 503
huhu...
teringat aku zaman mude remaja
tatkala aku sebok menjual flyers
sbg sumber periok nasi aku(macam bapak aku x kasi duit jew)
hihi...
aku design sume flyers tu mase kuliah chem kat dewan
ade yg aku design mase cekgu ngajo kat klas...
huhu
tp
dgn berkat kesabaran aku...
dapatla aku keuntungan yg berlipat kali ganda...
hoho(sambil usap2 perot)
namun ape pon
saat tu la
yg telah jd titik tolak aku
dlm mencapai bidang yg aku nk
architecture...
wahai kengkawan
aku dpt offer sambong kat uitm
huhu
berkat aku design flyers
membawa aku design building lak
hehehe

hikayat terkantoi ngan cikgu nani ...ngeh33

bile diingat balik kenangan ni..sungguh mencuit hati...

alkisah........(taiyib)

tersebutlah kisah di kamar f11

ketika matahari bru menampakkan wajahnya....

aku tgh tido sesedapnyer...lps subuh....

(skip kuliah subuh sebnarnye)hheheheh

aku pun tido la dibuai mimpi yg agak2 indah la

tetiba terdengar jeritan seseorang yg agak familiar di telinga ini..(guess who?)

ingatkan dlm mimpi tp bila ditafsir ianya nyata bukan khayalan...

rupa2nya cikgu nani sedang menjerit kat budak yg tak pegi kuliah subuh...

opsss alamak kantoi r camni...kata aku dlm hati...

aku pun tawakkal je la

aku tgk seblah mane lak dak izyani ni ....td ade seblah aku

(siot die dah nyuruk dlm toilet)sbb die tgh mandi (selamat la die)

aku pun tgh mamai tu tetiba terdengar pintu belah fadhilah dibuka

oops keletak keletuk cikgu nani dah masukla

mane nak nyuruk ni...hai tawakkanl je la

akhirnya cikgu nani sampai la dpn aku yg tgh mamai nih...

(x de la mamai sgt sebnarnye dah lame bgn dah)

aku wat muke seposen dpn cikgu yg sedang melontarkan kata2 nasihat(lebih kurang r)

heheh tu la pdan muke skip kuliah lg

lps je cikgu pegi aku pandang sekeliling

hikhik bkn aku sorang jek ramai lg rupenyer yg aku ingat tina r hehehhe

kitorang pun hhehehe wat slumber je la

skali izyani blk...citer psl die nyorok kat toilet

siot je dak nih

asik lps jek

time riadah pun camtuh lps je aku je asik kena

memandai je ckp ambik buku padahal lepak ngan aku

aku yg muke suci bersih ni x sampai hati nak tipu adek sharod aku..

korg jgn la tiru cam kitorg

thanks 4 da memories girls

-sang ratu-

Jom lepak2 smbil tgk video

Erm..actually,aku diberi tugasan utk wat video..aku dh la sengal giler sal bnd2 ni..tpi try je la wat.. so sori la kalo simple giler..saje x nk letak tulisan byk2..tkut menyemak je kat picture2 tu nnt..yela..kn nk capap muke sumer..erm..so sesape yg nk video tu gtau/contact aku..aku anta via ym or pos kat umah korg..


video

aku=yana..jgn lupe komen..komen2 anda amatlah dihargai..

KHAS UNTUK BDK2 DORM YG TRCAYANG...

Assalamualaikum...Hah...Video ni khas untuk budak2 dorm F31(2006) dan F11(2007)...Tengok, jangan x tengok...Hehehe... I miss all of you very much!!!Slalu la singgah kat BLOG dorm kite nih...Korang boleh citer ape sajer yg korang nk dlm BLOG kiter nih.Tapi dgn syarat pasal diri korang n kawan2 dorm kita yg laen jer tau!!!Hehehe...Sekurang-kurangnyer dengan adanya blog nih,dpt lg menguatkan ukhuwah samer2 bdk2 dorm yang sering kita kasihi dan rindui...Walaupon lepas nih ade yg belajar di dalam atau luar negara,tapi dengan adanya blog nih kita dpt brkongsi suka & duka bersama...UKHUWAH FILLAH ABADAN ABADA...(nukilan dr farnick90gen@farahin)



video

Melusuri Kenangan Terindah di Kamar F11

Mengimbas kembali ke zaman tingkatan 4 dan 5..mengundang seribu satu kenangan yang bisa mengocak kembali jiwa yang sekian lama kerinduan...bermulanya perkenalan pada malam pertama di kamar F11..saling bertukar-tukar identiti yang dibawa selama ini..membawa kepada ukhuwah yang terbina sehingga tibanya hari pengadilan...ketahuilah walaupun diri sahabat2 tidak lagi bersama-sama namun hati ini masih tetap bersatu seperti terjemahan doa rabitah yang acapkali dibaca pada waktu sore...(mati itu pasti hidup itu insya'Allah)
-sang ratu-